top of page

Školske avanture i GreenArt energy bar

Prehrana je oduvijek bila presudan element opstanka. Hrana označava sve što unosimo u organizam kako bismo nadoknadili utrošenu energiju i/ili stimulirali rast i razvoj organizma.

Hrana služi rastu, održavanju života, obnavljanju organa i tjelesnim aktivnostima. Ljudski organizam za svoje potrebe crpi iz hrane osnovne hranjive tvari, a to su: bjelančevine, masti, ugljikohidrati, vitamini, minerali i oligoelementi. Voda se također ubraja u hranu, zbog svog univerzalnog značenja za život. Zdrav i uravnotežen jelovnik treba sadržavati odgovarajuće količine svih nabrojenih skupina namirnica.

Mnogi drevni spisi govore o tome da odabir, priprema i kombiniranje namirnica direktno utječe na naše zdravlje.

Pravilna prehrana je ona prehrana koja tijelu osigurava optimalan unos kalorija, vitamina, minerala i tekućine, te optimalan omjer bjelančevina, ugljikohidrata i masti, kako bi se osigurale potrebe organizma za gradivnim, energetskim i zaštitnim tvarima.

Kod školske djece i adolescenata nepravilna prehrana čest je uzrok pretilosti u dječjoj dobi. Razni ugljikohidrati, čipsevi i ostale grickalice, uz sve negativnosti mogu biti dodatan uzrok karijesa. Pravilna prehrana djece i mladih osnovni je preduvjet za pravilan rast i razvoj, a roditelji bi trebali svojim primjerom potaknuti dijete na usvajanje zdravih prehrambenih navika.

Dnevne energetske potrebe ovise, osim o razini osnovnih fizioloških potreba, i o tjelesnoj aktivnosti i drugim vanjskim čimbenicima. U razdoblju rasta i razvoja posebno je potrebno voditi računa o potrebama za energijom i hranjivim tvarima.

Pravilna prehrana podrazumijeva uravnotežen unos energije i hranjivih tvari koje se dijele u skupinu makronutrijenata i mikronutrijenata. Makronutrijenti osiguravaju dostatan unos energije, ali i tvari koje su neophodne za izgradnju, funkcioniranje i obnavljanje organizma. Mikronutrijenti su različiti spojevi koji su, također, neophodni za izgradnju i funkcioniranje organizma, ali se, za razliku od makronutrijenata, u tijelo se unose u vrlo malim količinama te ne predstavljaju izvor energije.


GreenArt je zato sebi dao u zadatak , osmisliti, proizvesti i ponuditi kvalitetan obrok za djecu.

U suradnji sa nutricionisticom Sandrom Marić Bulat kombinirali smo namirnice koje su potrebne za kvalitetan rast i razvoj djeteta, kako mentalnog tako i fizičkog razvoja.

Pločice su od čistog voća, žitarice, bez dodataka skrivenih šećera, bez raznih aditiva. Samo najbolje iz prirode za vas i vaše dijete!

S obzirom da smo više od 3 godine proučavali što djeca vole i što biraju, osmislili smo po njihovim okusima nekoliko različiti GreenArt pločica, tako u ponudi imamo

  1. GreenArt energybar mango&papaja

  2. GreenArt energybar choco&chia

  3. GreenArt energybar naranča&čokolada

  4. GreenArt energybar kava&čokolada za roditelje

Dragi roditelji krajnje je vrijeme da se pobrinete za kvalitetu prehrane svoje dječice u školi i na sportskim aktivnostima!

Za sve dodatne informacije pišite na :

na viber/sms/wapp 098/9500078









50 views0 comments

Comentarios


bottom of page